Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ποιός θα πληρώνει τον ιμαμη ?


Άρθρο 6 1.Στο ιδρυόμενο Τέμενος τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός (ιμάμης), μετά από εισήγηση του Δ.Σ., με θητεία δύο ετών, που μπορεί να ανανεωθεί. Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του θρησκευτικού αυτού λειτουργού περιορίζονται στην ευθύνη για την εσωτερική λειτουργία του Τεμένους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ικανοποίηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών. Ασκεί τα καθήκοντα αυτά και προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τις θρησκευτικές κοινότητες στις οποίες έχει παραχωρηθεί το Τέμενος, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4β του άρθρου 5, εφόσον τούτο ζητηθεί από αυτές. 2. Οι αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Καλά διαβάσατε. Το ελληνικό κράτος θα πληρώνει τους μουσουλμάνους μουφτήδες της Ελλάδας, δια νόμου. Ωστόσο ο κος Φίλης και όλοι οι ΄προοδευτικοί’ αριστεροί μιλούν για χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, για παύση πληρωμής των ορθόδοξων ιερέων από το ελληνικό Κράτος, με ένα μένος ως αν να μισούν την Ορθοδοξία.
Από την άλλη όμως γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Εκτός αυτού ξεχνούν το ρόλο που παίζει ο ψευτο-μουφτής στη Θράκη; ξεχνούν πως γίνεται λόγος για τουρκική μειονότητα και όχι μουσουλμανική;
Κοινώς όχι μόνο πλήττουν την Ορθοδοξία, αλλά ενισχύουν μία άλλη θρησκεία και ανθρώπους που παίζουν αντεθνικό ρόλο…
Επιτέλους ας ξυπνήσει από το λήθαργό του το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου